Editor de Bunuri

Transelectrica este partenerul CNR - CIGRE în organizarea Conferinței privind Monitorizarea Stării, Diagnoza și Mentenanța echipamentelor și liniilor de înaltă tensiune

 22 septembrie 2017, București

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A. este partenerul Comitetului Național Român CIGRE în organizarea celei de-a patra ediție a Conferinței Internaționale privind Monitorizarea Stării, Diagnoza și Mentenanța echipamentelor și liniilor de înaltă tensiune 2017 - CMDM 2017. Evenimentul, organizat cu sprijinul CIGRE Paris, va avea loc în perioada 25-27 septembrie 2017, la Hotel Radisson Blu din București.

 

Conferința va fi deschisă de doamna Corina Popescu, Director General Executiv, Președinte al Directoratului CNTEE Transelectrica SA, și de invitați de marcă la nivel internațional în domeniul energetic, precum: Hiroki Ito (Japonia), Terry Krieg (Australia), Hugh Cunningham (Irlanda), Claudio Marchetti (Italia), Gerhard Wieserner (Germania).

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A. va fi reprezentată în cadrul conferinței de specialiști recunoscuți internațional, cum ar fi: domnul Ciprian Diaconu – Președinte al Comitetului Național Român al CIGRE, domnul Ioan Hațegan – Secretar al Comitetului Național Român al CIGRE și domnul Florin Bălașiu – Expert al Comitetului de Studii CIGRE B5 (Protecții și Automatizări).

Conferința Internațională privind Monitorizarea Stării, Diagnoza și Mentenanța echipamentelor și liniilor de înaltă tensiune 2017 este un eveniment major pentru sistemul energetic național și care oferă prilejul membrilor CIGRE și părților interesate să prezinte evoluții fundamentale și tehnologice în domeniul energetic. Conferința va reuni ingineri, specialiști energeticieni și factori de decizie  din domeniul energetic.

Temele de dezbatere care vor fi abordate pe parcursul celor două zile de sesiuni de lucru sunt:

-       Rețelele inteligente;

-       Monitorizarea stării și diagnoza pentru echipamentele de mare putere și liniile de înaltă tensiune;

-       Monitorizarea stării și diagnoza pentru echipamentele din centralele electrice;

-       Defecte generate de cauze electrice, mecanice, chimice și termice;

-       Evaluarea degradării pentru echipamentele de putere;

-       Instrumente moderne de mentenanță și tehnologii;

-       Tehnici de detecție avansate pentru monitorizarea stării și diagnoză;

-       Aplicații ale inteligenței artificiale pentru extragerea de date și evaluarea stării;

-       Automatizare stații și contorizare automată;

-       Instrumente de gestionare a activelor specifice echipamentelor de mare putere;

-       Generarea distribuită și surse de energie regenerabilă.

Mai multe informații despre agenda și sesiunile de discuții din cadrul Conferinței Internaționale privind Monitorizarea Stării, Diagnoza și Mentenanța echipamentelor și liniilor de înaltă tensiune 2017 puteți găsi pe pagina de internet dedicată evenimentului: www. cmdm2017.org.

 

***

Comitetul Național Român al CIGRE (CNR-CIGRE) este o asociație profesională, non-profit, cu personalitate juridică.

CNR-CIGRE este afiliat la Consiliul Internațional al Sistemelor Electrice - CIGRE, cu sediul la Paris, cea mai mare organizație profesională internațională, în domeniul sistemelor electrice. CNR-CIGRE organizează în parteneriat cu CNTEE Transelectrica SA, o dată la doi ani, Conferința Internațională privind Monitorizarea Stării, Diagnoza și Mentenanța echipamentelor și liniilor de înaltă tensiune.

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A. este Operatorul de Transport și de Sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport alcătuită din 81 stații electrice, cu o capacitate de circa 38.000 MVA și 8.834,4 km de linii electrice aeriene de 110 kV, 220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a 8 Sucursale de Transport.

 


Editor de Bunuri

#hide the portlet