Editor de Bunuri

Rezumatul consultarii publice privind imbunatatirea actualelor Reguli de Alocare a capacitatilor de interconexiune cu OTS vecini (Serbia, Ungaria, Bulgaria)

„Urmare a consultarii publice cu privire la imbunatatirea actualelor Reguli de Alocare a capacitatilor de interconexiune cu OTS din statele vecine (Serbia, Bulgaria, Ungaria), organizata de catre C.N.T.E.E. Transelectrica S.A.,  s-a hotarat, impreuna cu ANRE, rezervarea unui procent din capacitatea disponibila de transport (ATC) lunara de energie electrica pentru a fi alocat in cadrul licitatiilor zilnice de capacitate, cat si implementarea principiului UIOSI ("Use It Or Sell It").
 
C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. a demarat negocierile cu OTS–urile din statele vecine, iar stadiul acestora este urmatorul: 
- OTS–ul din Ungaria a discutat propunerea primita cu Autoritatea de Reglementare din Ungaria, care a hotarat ca aceasta propunere sa fie supusa dezbaterii publice;
- OTS–ul din Bulgaria a acceptat propunerea, urmand ca aceasta sa fie discutata cu Autoritatea de Reglementare din Bulgaria si implementata anul viitor; 
- cu OTS–ul din Serbia inca se poarta discutii."
 

Editor de Bunuri

#hide the portlet