Editor de Bunuri

Informare privind Intâlnirea de lucru Directorat, Consiliu de Supraveghere CNTEE Transelectrica SA, cu furnizorii de produse/lucrari/servicii pentru instalatiile tehnologice de transport al energiei electrice

In data de 15 iulie 2016 a avut loc la CCIR Business Center Intalnirea de lucru dintre reprezentantii Directoratului, Consiliului de Supraveghere CNTEE Transelectrica SA, Directorii Directiilor din Executivul Companiei cu furnizorii de produse/lucrari/servicii pentru instalatiile tehnologice de transport al energiei electrice.

Intalnirea de lucru a avut ca scop discutarea si identificarea unui mod comun de solutionare a situatiilor aparute in participarea furnizorilor la licitatiile Companiei, despre calitatea documentelor de proiectare cum ar fi Studiile de Fezabilitate, Caietele de Sarcini, etc. Totodata, specialistii CNTEE Transelectrica au prezentat unele clarificari privind impactul modificarii legislatiei achizitiilor publice asupra ofertantilor si au prezentat Planul de Dezvoltare a Retelei Electrice de Transport pentru perioada 2016-2025.

Elaborat din 2 în 2 ani, Planul de Dezvoltare al RET reprezinta un document deosebit de important pentru activitatea Companiei prin care se identifică și se propun proiectele de dezvoltare și modernizare a reţelei electrice de transport pentru următorii zece ani, corelat cu evoluția prognozată a consumului de energie electrică. Cunoasterea acestui document major de catre furnizorii de lucrari si servicii a permis informarea partenerilor cu privire la proiectele/investițiile CNTEE Transelectrica pentru extinderea RET prin construcția de linii noi și retehnologizarea stațiilor existente; creșterea capacității de interconexiune; creșterea capacității de transport între zona de est (Dobrogea) și restul SEN interconectat; siguranța alimentării consumului din zone deficitare si retehnologizarea și modernizarea stațiilor existente. Astfel, la finalul anului 2025 Transelectrica va opera un parc de echipamente adus la zi din punct de vedere tehnologic, cu grad inalt de fialibilitate si eficienta energetica. Beneficiile vor fi evidente: cresterea calitatii serviciului de transport si scaderea costului de operare a retelei (exploatare, mentenanta si consum intern).

An de an efortul investitional a fost substantial. Aceste proiecte au dat un front comun de lucru semnificativ pentru marii furnizori nationali si internationali de echipamente performante pentru RET dar si pentru industria romaneasca, companii de proiectare, companii de productie si de constructii.

Transelectrica isi reitereaza inca o data angajamentul de bun partener de afaceri in relatia cu toti furnizorii de servicii, produse si lucrari pentru ca impreuna cu echipa Transelectrica sa se identifice solutii optime si favorabile de ambele parti.

Multumim tuturor firmelor participante la intalnirea de lucru din 15 iulie 2016.

 

N.B. Mai jos anexam prezentarile specialistilor Transelectrica la intalnirea de lucru din 15 iulie 2016.


Editor de Bunuri

#hide the portlet