Editor de Bunuri

COMUNICAT - Proiectul cuplării pieței pe bază de flux este finalizat pentru implementare

Cuplarea pieței pe bază de flux va fi implementată în Regiunea Core de Calculare a Capacității

 

Viena, Bruxelles, Zagreb, Praga, Paris, Berlin, Budapesta, Luxemburg, Amsterdam, Varșovia, București, Bratislava, Liubliana                                     

17 aprilie 2019

 

În conformitate cu articolul 20 din Regulamentul (UE) 2015/1222 al Comisiei de stabilire a unei linii directoare privind alocarea capacității și managementul congestiilor (Regulamentul CACM), în regiunea Core de calculare a capacității (CCR Core) trebuie implementată Cuplarea pieței bazată pe flux în intervalul de timp al zilei următoare. Părțile implicate în proiectul de cuplare a pieței bazat pe flux în Core au finalizat proiecul pieței pentru implementare. Actuala planificare prevede startul cuplării pieței bazată pe flux în CCR Core în T4 2020.

Cuplarea pieței bazată pe flux este actualmente desfășurată în cuplarea unică pentru ziua următoare din Europa central vestică (CWE) cuprinzând Austria, Belgia, Franța, Germania, Luxemburg și Olanda.

În cadrul proiectului de Cuplare a pieței bazat pe flux toate granițele din CCR Core vor fi cuplate folosind o metodologie de calcul a capacității elaborată prin Regulamentul CACM.

 

Date despre proiectul de Cuplare a Pieței pe bază de Flux din Core

Proiectul de cuplare a pieței bazat pe flux din Core promovează dezvoltarea și implementarea unei cuplări a pieței pentru ziua următoare pe bază de flux în regiunea Core de calculare a capacității (CCR Core) în cadrul cuplării unice pentru ziua următoare (SDAC). CCR Core cuprinde granițele zonelor de ofertare dintre următoarele zone de ofertare din statele membre UE: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.


Editor de Bunuri

#hide the portlet