Editor de Bunuri

COMUNICAT DE PRESĂ - Transelectrica este membru fondator al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România (ARIR)

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este membru fondator al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România (ARIR)

 

București, 19 noiembrie 2018 – CNTEE Transelectrica SA este unul dintre cei 11 fondatori ai Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România (ARIR). Ceilalți 10 fondatori sunt companii listate, cu potențial de listare, administratori de fonduri și profesioniști în relația cu investitorii: Bursa de Valori București, Societatea Națională Nuclearelectrica, ALRO, Franklin Templeton - Sucursala București, Electromagnetica, Hidroelectrica, Teraplast, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani.  

"Listarea Companiei Naționale de Transport al Energiei Transelectrica SA în anul 2006 a fost  o premiera pentru Bursa de Valori București (BVB), aceasta fiind prima companie de utilități publice tranzacționate pe Bursă. În această linie, susținem inițiativa ARIR, ca un demers benefic pentru consolidarea relației Transelectrica SA cu investitorii. Aplicarea bunelor practici în relația cu investitorii, prin instrumente precum transparența și comunicarea constantă și corectă cu investitorii, caracterizează decizii corecte ale Companiei", a declarat Adrian Constantin RUSU, președinte al Directoratului CNTEE Transelectrica SA.

ARIR este o organizație neguvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de oferi actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii (IR) și de a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și guvernanță corporativă. Noi membri, companii listate la bursă sau care intenționează să se listeze, precum și specialiști în IR, sunt invitaţi să adere asociației pentru un grad mai înalt de reprezentativitate și impact asupra comunității pieței de capital.

CNTEE Transelectrica SA este reprezentată în Consiliul Director al ARIR de către domnul Viorel VASIU, Membru al Directoratului.

Prin intermediul Asociației, profesioniștii în IR vor contribui la elaborarea și implementarea celor mai bune practici de comunicare cu investitorii, creșterea gradului de transparență a companiilor listate și conformare cu principiile de guvernanța corporativă, cu scopul de a oferi investitorilor și acționarilor elemente esențiale ale unei decizii informate de investire. 

Activitatea Asociației se va concentra pe cinci direcții strategice, cu următoarele obiective:

  1. Evaluare – Măsurarea periodică a percepției investitorilor față de companiile listate;
  2. Prezentare – Îmbunătățirea prezentării companiilor listate;
  3. Reglementare – Monitorizarea cadrului legislativ și susținerea opiniilor membrilor;
  4. Comunicare – Consolidarea legăturilor cu comunitățile de investitori și analiști;
  5. Recunoaștere – Promovarea companiilor care implementează cele mai bune practici.

 

Serviciul Relații Publice și Comunicare Instituțională


Editor de Bunuri

#hide the portlet