Editor de Bunuri

COMUNICAT DE PRESĂ - Transelectrica demarează procesele premergătoare închiderii inelului de 400 kV al Bucureștiului

COMUNICAT DE PRESĂ

Transelectrica demarează procesele premergătoare
închiderii inelului de 400 kV al Bucureștiului

  • Pentru întărirea rețelei metropolitane de transport al energiei electrice a Capitalei și creșterea siguranței în alimentare a consumatorilor din București și zonele limitrofe se impune construirea unei noi stații electrice de transformare de 400/220/110 kV în zona de nord-est a municipiului
  • Studierea inclusiv a unor posibilități de realizare a unor porțiuni de Linie Electrică Subterană de 400 kV, în vederea închiderii Inelului de 400 kV al Bucureștiului
  • Ca măsuri suplimentare pentru întărirea rețelei electrice de transport din zona Capitalei, Transelectrica va instala un autotransformator de 220/110 kV în stația Fundeni și un transformator de 400/110kV în Stația București Sud

 

11 iunie 2019, BUCUREȘTI. Creșterea economică tot mai accentuată înregistrată în ultimii ani în zona metropolitană a Capitalei impune necesitatea dezvoltării infrastructurii rețelei electrice de transport aferente Municipiului București. În acest sens, Transelectrica a lansat la începutul lunii iunie licitația pentru achiziția unui studiu menit să identifice soluțiile optime de dezvoltare a rețelei electrice de alimentare a zonei metropolitane București, cu perspectivă pe 10 ani. Acest demers reprezintă un pas decisiv pentru demararea proiectului de închidere a inelului de 400 kV al Bucureștiului.

Obiectivul principal al acestui studiu vizează închiderea inelului de 400kV al Bucureștiului, prin construirea unei stații electrice de transformare noi în zona de nord-est a Capitalei, mai exact în zona localităților Otopeni, Tunari sau Voluntari.

"Închiderea inelului de 400 kV al Bucureştiului este o prioritate pentru Transelectrica, dat fiind faptul că județul Ilfov împreună cu Municipiul București reprezintă cea mai concentrată zonă de consum de energie electrică din țară, adică circa 15% din totalul consumului la nivel național. Ne propunem ca până la sfârşitul anului să avem semnat contractul de proiectare. Pentru realizarea acestui obiectiv primordial pentru menţinerea siguranţei în alimentare a consumatorilor din București și din zonele limitrofe, avem în vedere construirea unei stații în zona de nord a Bucureștiului și posibilitatea realizării unor porțiuni de linii electrice subterane de 400 kV. Abordarea unei astfel de soluții reprezintă o acțiune de pionierat, o provocare importantă pentru noi. Acest studiu reprezintă o prioritate pentru Companie, deoarece dorim să inovăm, vrem să ajungem la stadiul tehnologiilor și tehnicilor moderne utilizate deja cu succes în alte state europene. Studiul va propune mai multe soluții, Transelectrica urmând să aleagă soluția optimă pentru închiderea inelului de 400 kV al Capitalei", a declarat Marius Dănuț CARAȘOL, președintele Directoratului Transelectrica.

Ca măsuri suplimentare de întărire a actualei rețele din zona metropolitană a Capitalei, Transelectrica urmează să instaleze un autotransformator de 220/110 kV în stația Fundeni și un transformator de 400/110kV în Stația București Sud. Aceste două proiecte se află în faze avansate de achiziție.

Studiul urmează să fie predat către Transelectrica în termen de 5 luni de la încheierea licitației și semnarea contractului cu societatea câștigătoare.


Editor de Bunuri

#hide the portlet