Editor de Bunuri

COMUNICAT DE PRESA privind Redarea in exploatare a LEA 400 kV IERNUT GADALIN afectata la evenimentul din data de 19 iunie 2016, in urma conditiilor meteorologice extreme din zona judetului Mures

In data de 05.07.2016, la ora 19:10, linia electrica aeriana (LEA) 400 kV Iernut – Gadalin a fost redata in exploatare in functiune, dupa remedierea portiunii de linie dintre stalpii nr. 2 și 7. Precizam ca linia fusese afectata ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme care au avut loc in data de 19 iunie 2016, pe raza localitătilor Iernut si Cuci din județul Mures (furtuna puternica însotita de vijelie cu manifestari de tornada).

Rezolvarea operativa a acestei situatii s-a datorat lucrarilor de specialitate executate de catre filiala SMART S.A., impreună cu Societatea ELECTROMONTAJ S.A. BUCURESTI in calitate de subcontractant, iar solutia constructiva adoptata a fost cea a utilizării provizorii a unui numar de 13 stalpi de interventie furnizati de catre Electromontaj S.A., care au fost ridicati intr-un timp scurt pe traseul liniei, inlocuind cei 6 stalpi avariati de furtuna.

In demersurile intreprinse, pentru buna desfaşurare a lucrarilor, am fost sustinuti de catre autoritatile locale: Instituţia Prefectului judetului Mures si Primariile localitatilor Iernut si Cuci, carora le aducem multumiri pe aceasta cale.

Prin aceasta redare in exploatare se asigura fluxurile normale de energie catre partea de nord si de nord-vest a tarii, restabilind-se astfel un nivel corespunzator al sigurantei în functionare pentru această zonă de retea din cadrul SEN.


Editor de Bunuri

#hide the portlet