Editor de Bunuri

Comunicat de presa privind avaria in zona judetelor Valcea si Arges

În data de 01.06.2016, la ora 16:00, în zona județelor Vâlcea și Argeș, s-au produs mai multe declanșări succesive în rețeaua de transport și în cea de distribuție a energiei electrice, fapt care a condus la:

·                      rămânerea fără alimentare cu energie electrică a zonelor de nord ale celor două județe, fiind resimțită inclusiv în zona industrială a municipiilor Rm. Vâlcea, Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel; a fost afectat un consum de aproximativ 170 MW;

·                      întreruperea unei producții de cca. 500 MW aferentă centralelor hidroelectrice de pe râurile Olt și Argeș precum și CET Govora;

În intervalul orar 16:00 – 17:15 s-au efectuat manevre de restabilire a funcționării normale. Până la ora 17:15 s-a alimentat integral consumul întrerupt și s-au asigurat condițiile pentru repunerea în funcțiune la Sistemul Electroenergetic Național a centralelor electrice deconectate în urma evenimentului.

Menționăm că nu a fost pusă în pericol siguranța în funcționare a Sistemului Electroenergetic Național și nu au fost deteriorate echipamente sau instalații.

Detalierea derulării evenimentelor și a cauzelor care au condus la declanșările succesive din rețelele de transport și distribuție vor face obiectul unei analize comune a CNTEE Transelectrica SA și a operatorului de distribuție din zona celor două județe, respectiv CEZ Distribuție.  

 


Editor de Bunuri

#hide the portlet