Editor de Bunuri

COMUNICAT DE PRESA privind avaria din zona județului Gorj, din data de 12.07.2017

În data de 12 iulie 2017, la ora 834, pe fondul unor fenomene meteorologice severe (furtună puternică), s-au produs mai multe declanșări de echipamente și grupuri. Astfel, la CNTEE Transelectrica SA au declansat două linii din rețeaua electrică de transport din zona județului Gorj și un autotransformator, iar la Complexul Energetic Oltenia au declansat grupuri din cadrul centralelor electrice Rovinari și Turceni, acestea având o putere instalată de 1320 MW (la momentul incidentului funcționau cu 1176 MW).

Deficitul de energie creat în SEN prin pierderea celor 1176 MW a fost preluat  de grupurile electrice din cadrul Hidroelectrica, CE Hunedoara, Romgaz Iernut, Electrocentrale București, Bepco Brașov, Gas Energy Ecotherm Făgăraș și Electro Energy Sud Giurgiu, astfel încat siguranța Sistemului Electroenergetic Național nu a fost afectată și nici nu au existat întreruperi în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor cauzate de incidentul de mai sus.

Dintre cele trei echipamente declanșate din rețeaua electrică de transport două s-au repus în funcțiune imediat după incident, iar unul urmează să fie investigat. În acest moment specialiștii din cadrul CNTEE Transelectrica SA lucrează la repunerea în funcțiune a echipamentului afectat.


Editor de Bunuri

#hide the portlet