Editor de Bunuri

C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. a primit vizita domnului Peder Andreasen, Presedinte si CEO al Energinet.dk si Presedintele Retelei Europene a Operatorilor de Transport si Sistem pentru energie electrica ENTSO-E

In data de 28 octombrie 2015, la sediul Dispecerului Energetic National, a avut loc intalnirea de lucru a reprezentantilor C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. cu  presedintele ENTSO-E (Reteaua Europeană a Operatorilor de Transport si de Sistem pentru energie electrică) si Presedinte si CEO al Energinet.dk (Operatorul de Transport si de Sistem de energie electrica si gaze naturale din Danemarca).

Intalnirea a avut ca principal scop intarirea relatiilor de cooperare intre Operatorii de Transport si de Sistem membri ENTSO-E si C.N.T.E.E. Transelectrica S.A., pozitionarea Transelectrica in procesul de implementare a codurilor de retea si a politicii de coordonare in demersul operational si al securitatii energetice in Europa .

Agenda de lucru a inclus si intalnirea reprezentantilor ENTSO-E, Energinet.dk si C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. cu Ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, dl. Andrei Gerea, care a reafirmat sustinerea Ministerului pentru initiativele si proiectele C.N.T.E.E. Transelectrica SA, pentru implementarea pietei unice europene de energie electrica si coordonarea operarii sistemului interconectat european in vederea cresterii sigurantei sistemului electroenergetic national.

Din partea ENTSO-E au participat Dl.Peder Andreasen – Presedinte si CEO Energinet.dk ce detine si functia de Presedinte al ENTSO-E, Dl. Johaness Bruun – Manager ENTSO-E si Dl. Steve Heather - Manager System Operations ENTSO-E.

Delegatia C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. condusa de Dl. Ion-Toni Teau, Director General Executiv a fost compusa din Dl. Virgil Ivan - Director UnO-DEN; Dl. Mihai Cremenescu - Director, Directia Operativa, UnO-DEN, Dl. Florin Bălașiu - Director, Directia Planificare Functionare SEN, UnO-DEN, Dl. Gheorghe Vișan - Director, Directia Comerciala si Dna. Adriana Cernat - Manager, Departament Cooperare Internationala si ENTSO-E.

C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. gestioneaza si opereaza sistemul de transport al energiei electrice si asigura schimburile de energie electrica intre tarile central - est europene si sud - est europene in calitate de membru ENTSO-E.

C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. este Operatorul de Transport şi de Sistem din Romania, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport  care cuprinde 81 staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 37778 MVA şi 8.834,3 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.


Editor de Bunuri

#hide the portlet