Editor de Bunuri

Anunt privind consultarea publica referitoare la Cadrul de implementare (Implementation Framework) in ceea ce priveste Platforma Europeana pentru procesul de compensare a dezechilibrelor

In conformitate cu Articolul 22, alineatul (1) din Regulamentul (UE) 2017/2195 al Comisiei din 23 noiembrie 2017 de stabilire a unei linii directoare privind echilibrarea sistemului de energie electrica (disponibil si pe site-ul www.transelectrica.ro in sectiunea Coduri paneuropene), in termen de șase luni de la intrarea in vigoare a prezentului regulament, toti OTS elaboreaza o propunere privind cadrul de punere in aplicare a unei platforme europene pentru procesul de compensare a dezechilibrelor.

Astfel, la nivelul ENTSO-E s-a infiintat grupa de lucru Project Team Imbalance Netting, cu rol de pregatire a tuturor livrabilelor aferente procesului de compensare a dezechilibrelor pentru viitoarea Platforma Europeana, in conformitate cu cerintele din Regulament. In prezent, aceasta grupa de lucru a finalizat documentul Implementation Framework si a initiat consultarea publica. Aceasta consultare publica se refera la propunerea facuta de toti OTS privind cadrul de punere in aplicare a unei Platforme Europene pentru procesul de compensare a dezechilibrelor, in conformitate cu Articolul 22 din Cod.

Consultarea publica a fost lansata pe pagina ENTSO-E (https://www.entsoe.eu/news-events/entso-e-consultations/Pages/default.aspx) in data de 15 ianuarie 2018 ora 12:00 si se va inchide in data de 15 martie 2018, ora 12:00.

            Având in vedere cele de mai sus, lansam tuturor celor interesati invitația de a participa la aceasta consultare publica, citind documentele supuse consultarii la adresa web (https://consultations.entsoe.eu/markets/implementation-framework-imbalance-netting-process/consult_view/) si transmitand opiniile dumneavoastra in sondajul deschis online in acelasi link.

            Pentru clarificari suplimentare, puteti adresa intrebarile dumneavoastra pe adresa de email: emanuel.ionita@transelectrica.ro.


Editor de Bunuri

#hide the portlet