Editor de Bunuri

Anunt Planul de Dezvoltare a Retelei Electrice de Transport in perioada 2016-2025 (document in discutie)

In conformitate cu atributiile si competentele stabilite prin Legea energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012, Codul Tehnica al RET -Revizia I, aprobat prin Ordin ANRE nr. 20/2004, modificat si completat prin Ordin ANRE nr. 35/2004 si Conditiile speciale asociate Licentei nr. 161/2000 pentru prestarea serviciului de transport al energiei electrice, pentru prestarea serviciului de sistem si pentru administrarea pietei de echilibrare, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA, realizeaza activitatea de planificare privind dezvoltarea RET, tinand seama de stadiul actual si de evolutia viitoare a consumului de energie electrica si a surselor, inclusiv importurile si exporturile de energie electrica.

In acest scop, Transelectrica actualizeaza la fiecare 2 ani Planul de dezvoltare a Retelei Electrice de Transport pentru urmatorii 10 ani succesivi. Dupa aprobarea Planului de catre autoritatea competenta si dupa ce propietarul retelei de transport isi da acordul asupra modalitatii de finantare a investitiilor in reteaua de transport, acesta devine document cu caracter public.

Ne face placere sa va informam ca, incepand cu data de 17 martie 2016, pe website-ul Transelectrica, la sectiunea "Management RET", se afla postat documentul - proiect "Planul de dezvoltare a retelei electrice de transport - perioada 2016-2025".

Eventualele comentarii si propuneri pot fi transmise pana la data de 23 martie 2016 pe adresa de e-mail: viginica.zaharia@transelectrica.ro

Observatiile si propunerile primite vor fi avute in vedere la elaborarea formei finale a documentului, care urmeaza sa fie aprobat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei.


Editor de Bunuri

#hide the portlet